جنگ هشت ساله :تجلی اراده جمعی ایران

نویسندگان

مجید مختاری

چکیده

هنگامی که در جست وجوی عنوانی برای فصلنامه مطالعات جنگ ایران و عراق بودیم، بی اختیار به یاد تعبیر میشل فوکو از انقلاب اسلامی ایران افتادیم. وی انقلاب اسلامی ایران را با جمله مذهب روح جهان فاقد روح تفسیر می کند . به اعتقاد وی، انقلاب اسلامی، تجلی بارز اراده جمعی ملت ایران است؛ اراده ای که نمی توان آن را از مقولات رایجی چون مبارزه طبقاتی یا سیستم اقتصادی ناشی دانست. از دیدگاه وی، موفقیت و کارآیی انقلاب اسلامی ایران از نظر سیاسی و فرهنگی مستلزم آن بود که اپوزیسیون انقلابی شیعه مخالف رژیم پهلوی، تحول انقلابی و عمیقی را در ذهنیت توده ها ایجاد کند.

برای دانلود باید عضویت طلایی داشته باشید

برای دانلود متن کامل این مقاله و بیش از 32 میلیون مقاله دیگر ابتدا ثبت نام کنید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

چگونگی تجلی اراده جمعی در سازمان ملل متحد

هدف پژوهش حاضر اینست که با توجه به فقدان منابع فارسی در زمینه چگونگی تجلی اراده جمعی در جامعه جهانی و سازمان ملل متحد، رساله ای به زبان فارسی تهیه شده شود. و در واقع پرکردن خلاء موجود در خصوص موضوع رساله است .

15 صفحه اول

استراتژی های کشور در جنگ هشت ساله

استراتژی در جنگ که به تعیین هدف، روش رسیدن به آن و ابزار مناسب در این راه معطوف است، در سه سطح بزرگ، نظامی و عملیاتی قابل بررسی می باشد. مطلبی که در زیر می خوانید مقدمه ای بر استراتژی جمهوری اسلامی ایران طی هشت دفاع مقدس است که سردار محسن رضایی آن را چند سال پس از پایان جنگ در جلسات دورة عالی جنگ برای فرماندهان عالی رتبة سپاه، مطرح کرده است.

متن کامل

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید


عنوان ژورنال:
فصلنامه تخصصی جنگ ایران و عراق

ناشر: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

ISSN

دوره 1

شماره 1 2002

کلمات کلیدی

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023